http://skeptikerpodden.se/wp-content/uploads/2010/09/evolution-300x233.jpgVéletlenül akadtam rá a filmre, amit most hirdetnek egy egyik mozi portálon:

„A természet IQ-ja” - színes, magyarul beszélő, magyar dokumentumfilm, 58 perc, 2012

http://www.port.hu/a_termeszet_iq-ja/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=135583&i_city_id=3372&i_county_id=1

http://www.port.hu/pls/me/media.print_media_popup?i_area_id=6&i_object_id=135583&i_topic_id=&i_is_picture=1&i_is_video=1&i_org_id=&i_media_id=419747

… ráadásul „korhatárra tekintet nélkül megtekinthető” jelzéssel!

Gyorsan utánanéztem az alapműnek, ami alapján készült, és az egyik oldalon találtam ezt a könyvismertetőt, amihez jelen cikkemben kommentárokat is fűztem. Előrebocsátom, hogy nagy valószínűséggel fogok még erről a műről, filmről és a vele kapcsolatos elképzelésekről is írni a későbbiekben.

A könyvismertető forrása: http://www.ekonyvtar.abbcenter.com/?id=117988&cim=1#

*** *** *** *** *** ***

JESZENSZKY FERENC:

„A természet IQ-ját végiglapozva az olvasó az élőlények aprólékos szervi és magatartásbeli összetettségének számos példájával találkozhat. Ez a komplexitás olyannyira elképesztő, hogy Darwin előtt a legtöbb tudós elfogadta, hogy mindezt csak egy intelligens tervező, Isten feltételezésével lehet megmagyarázni.”

BRAIN STORMING:

Sajnálatos, hogy a könyvismertető írója visszakívánja a Darwin előtti tudományos világ állapotait.

JESZENSZKY FERENC:

„Amikor Darwin megjelentett A fajok eredetét, ez azzal a reménnyel töltött el egyes tudósokat, hogy az élőlények csodálatos összetettségét egy intelligens tervező segítségül hívása nélkül is meg lehet magyarázni. Az azóta eltelt százötven év alatt azonban nem sikerült igazolni ezt a feltételezést.”

BRAIN STORMING:

A helyzet az, hogy Darwin már a Fajok eredetével is bizonyította, hogy a hihetetlenül gazdag megfigyelési anyagát csak a könyv konklúziójával lehet a tudomány akkori lehetőségekhez képest hitelesen, és felesleges feltételezések nélkül is megérteni és rendszerbe foglalni. Ami azóta történt a genetikában, az már a legmélyebb működési mechanizmusokat is feltárta.

 

JESZENSZKY FERENC:

„A természet IQ-ja a természet sok olyan csodájával szembesít, melyet az evolucionistáknak eddig semmilyen, szigorúan tudományos módszerrel nem sikerült megmagyarázniuk. A természet IQ-ja szerzői remek érveket sorakoztatnak fel amellett, hogy miért nem fogadjuk el tovább valódi magyarázatként a darwini tündérmesét.”

BRAIN STORMING:

Igazán vicces éppen a gondviselő isteni közbeavatkozásban hívőktől a darwini evolúcióelméletet, mint „tündérmesét” aposztrofálni! A alapprobléma itt az a rosszindulatú félrevezetés, ami a létező jelenségeket, mint „csodákat” írja le. Elképesztő az az erőltetett  gyermeki naivitás, amivel isteni logikát akarnak beleerőltetni időlegesen létező túlélési stratégiába.

JESZENSZKY FERENC:

„A szerzők a biológia tudományán belül új életet leheltek az intelligens tervezés érvrendszerébe. Könyvük minden bizonnyal az irányzat klasszikusává válik majd! Michael A. Cremo Az emberi faj rejtélyes eredete című tudományos bestseller szerzője A természet IQ-ja az élővilág végtelen gazdagságát mutatja be, azokat a végtelenül valószínűtlen mondhatjuk bátran csodálatos jelenségeket, amelyekkel az élővilág kutatója naponként találkozhat.”

BRAIN STORMING:

Sajnálatos, hogy itt is a biológia tudományának részeként említik a könyv tartalmát, holott az intelligens tervezésnek kb annyi köze van a biológiához, mint a számmisztikának a matematikához.

Cremo emberi fajról írt könyve sem más, mint bulvárújságokban megjelent cikkek tematikus összeollózása – egy fikarcnyival sem tudományosabb, mint Erik von Daniken írásai.

JESZENSZKY FERENC:

„Aki elolvassa ezt a könyvet, abban azután minden bizonnyal felmerül a kérdés elhihető-e, lehetséges-e, hogy ezeket a rendkívül bonyolult jelenségeket a mutáció-szelekció primitív, véletlenszerű mechanizmusa hozta létre? - Dr. Jeszenszky Ferenc okl. fizikus”

BRAIN STORMING:

Jeszenszky doktor úr is megmaradhatott volna a fizikánál, és azon a területen kellene valami értelmesebbet alkotnia, mint azt, hogy az ÉRTEM, vagyis az Értelmes Tervezetesség Mozgalom tiszteletbeli elnöki posztját ellátja. Ő maga is pontosan tudhatná, hogy a mutáció-szelekció mechanizmusa egyáltalán nem egy „primitív és véletlenszerű” mechanizmus, hanem egy állandóan módosuló és finomodó visszacsatolási rendszer. Ha fogná magát, és nem primitív mindenárom-isten-kereső-hívő módjára, hanem szkeptikus tudósként állna a témához, talán levetkőzhetné a vallási szemellenzőjét.

***

BRAIN STORMING, 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhitek-tarka-tarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr584829976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EsoxLucius 2013.03.15. 22:58:01

Most ment a tévében. Körülbelül 15 percet tudtam megnézni belőle.
Ennek a r... sz..nak az összes kópiáját a létrehozóival együtt legalább negyven méter mélyre kellene elásni.
süti beállítások módosítása