http://astronomyonline.org/SolarSystem/Images/Mars/mars_face.jpgA UFOlógusok UFO-i (pontosabban UFOnautái = a Földönkívűlinek tartott UFO-k utasai, vezetői) a fejükben vannak, így a kívülről jövő bármiféle ellenérvvel nem lehet azokat megszüntetni.

Az UFOlógusok fejében egy sajátságos igény van, amit az UFO-s képzetek gyártása elégít ki. Mindaddig, amíg ezt az igényt nem elégíti ki más, addig foglalkozni fognak azzal, hogy a körülöttük lévő, kapásból érthetetlen jelenségeknek ne járjanak (vagy csak gondolkodjanak) utána, hanem a fejükben építsék fel a kívánságaikkal egyező képet.

Az UFOlógia is jellemző módja a „GONDOLAT MINDENHATÓSÁGA” hajlam megnyilvánulásának.

GONDOLAT MINDENHATÓSÁGA = a primitív felnőtt és a gyermek gondolkodási sajátossága, amelyben a gondolatokat nem az értelem, hanem a vágy, az érzelem kapcsolja rendszerbe. E rendszerben gondolkodó úgy hiszi, kívánságai hatására mintegy mágikusan bekövetkezik valamely esemény.

(Pszichológiai értelmező szótár. – Dr. Bartha Lajos, Akadémiai Kiadó, Bp. 1981, 82.o.)

Az ember itt a fantáziáját elengedheti, és a fejében lévő képeket kivetítheti a külvilágra. Ez is a bizonyosság egyik (igen torznak tűnő) formája.

A külvilág fizikai ingereinek manifesztálódását összekeverik a képzeleti tevékenységgel, ami által a fejükben létrejövő képeknek is közvetlen fizikai bizonyítékait keresik. Mivel többnyire csak „közvetett” bizonyítékokat találnak, így beindul számos öncsaló filozófiai és ismeretelméleti mechanizmus, többek között pl. az OK-OKOZATI UNIVERZUMOK önkényes vegyítése (BS), ami azon alapszik, hogy ha két dologra egyszerre tudok gondolni, akkor azoknak a fizikai valóságban is kell, hogy valami kapcsolatuk legyen. Ez azonban nem egyéb, mint az agy alapvető asszociációs módszerének igen durva félreértelmezése. Ebben nem valódi összefüggésekkel dolgoznak, hanem csupán az összefüggések tulajdonságait használják fel. Azt következtetik, hogy az egyes tulajdonságok hasonló természetű dolgokra vonatkoznak. Ez pedig filozófiailag is elfogadhatatlan: nem lehet ugyanis lényegi természetet meghatározni egy-egy tulajdonság feltárásával, és pláne nem lehet az egyes tulajdonságokban egyező, vagy az egyes tulajdonságokat hasonlóan viselő létezőket azonos természetűnek tekinteni.

***

BRAIN STORMING

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhitek-tarka-tarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr74826096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása