https://www.youtube.com/watch?v=33T4-Zgs_dg

crea_2.jpgTasi már az első mondatában téved, ugyanis SAJNOS az általa említett keletkezési elmélet nem a "legnépszerűbb", hanem tudományosan a legjobban alátámasztott. Továbbá: rohadtul téved abban is, hogy Darwin feltételezte az evolúciót - ő éppenséggel iszonyatosan nagy munka árán bizonyította. Az ő idejében már voltak szétszórtan elmélkedések, pl. Lamarck részéről, ergo Darwinnak már számos korabeli pre-evolúciós gondolatszerűség volt a fejében - ő azonban megtalálta a módját, hogy kőkeményen bizonyítsa is. .... Aztán: nincs olyan, hogy "alternatív tudományos irányzat", az intelligens tervezettség meg pláne nem az, hiszen ők semmit sem bizonyítanak és a tudományos módszertanra csípőből fittyet hánynak. Amennyiben a "HIT" jelentené az alternatív tudományos irányzatot Tasi értelmezésében, akkor bármely vallás eredettana alternatív tudományos irányzatnak lenne tekinthető... javallanám, hogy akkor ők, a vallási eredetmítoszok képviselői üljenek már le, és csináljanak úgy, mint a valósi tudósok, és egyeztessék már össze az eredetre és a fejlődésre vonatkozó nézeteiket. Valószínűleg úgy alakulna egy ilyen találkozó, mintha egy csoport csimpánzt bezárnának egy előadóterembe (mint ahogyan Csányi Vilmos magyarázta az egyik M.E. előadásban)...

A következő durva tévedés az evolúcióelméletet filozófiának tekinteni és ezen az alapon negligálni a hitelességét. Már bocsásson meg a világ, de a Tasi által szent könyvnek tartott Bhagavad-Gíta is egy világnézeti filozófiát leíró vallásos könyv, ami azonban nem egy hihetetlenül aprólékos kutató és elemző munka eredménye, hanem vallásos lelkületű bölcselkedők írásainak gyűjteménye. Majd ha Tasi azzal kapcsolatban képes felmutatni olyan kézzelfogható bizonyítékokat és előremutató tanításokat, amint azt az evolúcióelmélet teszi, akkor, akkor hivatkozhatna arra, hogy az általa képviselt Krisna-tudat összevethető akármiben is az evolúcióelmélettel. Elég durva dolog, hogy egy vallásos filozófia képviselője azon az alapon utasítja el valaminek a hitelességét, hogy azt filozófiának minősíti. Ezen az alapon tkp. a maga világnézeti meggyőződését is kapásból hitelteleníti.

Az interjú készítőjével is sikerült Tasinak bekapatnia a csalit, mivel a hölgy úgy teszi fel a kérdését, hogy „… mi a ti tudományos modelletek…”. Tasi itt egyetlen mondattal elmondhatta volna, és ha ezt teszi, akkor semmi baj nem lenne az egész munkásságával. Ezt kellett volna mondania: „A mi világnézetünk alapján nem hiszünk benne, és nekünk jobban tetszik a mi elképzelésünk.”. Ha felvállalná ezt az ID szubjektív jellegét, mindjárt nem lenne vele baj. De nem, Tasi félrebeszél, vagyis magyarázza a hitét: az „átmenet nélküli kész élőlényekre” hivatkozik. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy a pl. a teljes biológiai rendszertan felépítését nem érti.

Amikor azt említi, hogy „megnézzük a leleteket, és eldöntjük, hogy értelmezzük őket, mert ugyanazokat az adatokat, ugyanazokat a megfigyeléseket többféleképpen lehet értelmezni”, majd előjön a „férj kabáthajtókáján lévő szőke hajszál” esetével, akkor nem veszi észre, hogy ezzel egyértelműen kijelenti, hogy egy észlelés vagy adat értelmezésekor szerepet játszanak az előítéletek, sőt, maga az önérdekből eredő hazugság is. Érdekes módon az fel sem merül az Intelligens Tervezettség hirdetőiben, hogy pragmatikusan alkalmazzák az „eredményeiket”, ami nem meglepő: a kreacionizmus és az értelmes tervezés egyetlen célja egy tudomány épületébe férkőzve támadja az ateizmust, mintegy kerülő úton hátba támadva azt.

Ha az evolúcióelméletet nem támasztaná alá a biokémia, ökológia, genetika, fiziológia és a nem biológiai tudományok teljes köre (kezdve a földtörténettel), és ha nem lehetne alkalmazni az eredményeit a pszichológia, az orvostudomány és még pl. akár a számítástechnika területén, … stb., akkor ez akár sikerülhetne is, ám a modern világ elsöprő többsége egyértelműen profitál az evolúciós gondolatból, és ez felülírja a kétkedők múltvágyó romantikáját.

 

BRAIN STORMING, 2015.02.12. (A nemzetközi Darwin-napon)

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhitek-tarka-tarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr417170663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mypace 2015.02.13. 06:20:57

Jó írás.
Ez viszont, nem elírás?:
"Az ő idejében már voltak szétszórtam elmélkedések,..."

Szétszórtam helyett, nem szétszórtan?

Csak segíteni akartam.

Nullius 2016.06.27. 16:57:24

"Darwinnak már számos korabeli pre-evolúciós gondolatszerűség volt a fejében - ő azonban megtalálta a módját, hogy kőkeményen bizonyítsa is."

A fajok átalakulásának ötletét nem Darwin fogalmazta meg először, sőt, a természetes kiválasztódás elméletét sem.

Nullius 2016.06.27. 17:06:10

"a kreacionizmus és az értelmes tervezés egyetlen célja egy tudomány épületébe férkőzve támadja az ateizmust"

Érdekes gondolat, de mit keres az ateizmus a tudomány épületében?
süti beállítások módosítása