http://ecx.images-amazon.com/images/I/717P1KV7V1L._SL500_AA240_.gif… Ezt egyszerűen az UFOlógusok terjesztették el azért, hogy megszabaduljanak attól, hogy közvetlen bizonyítékokat kérjenek  tőlük számon.

Kép forrása: http://ecx.images-amazon.com/images/I/717P1KV7V1L._SL500_AA240_.gif

Jelen írás 1996-ban készült a „Can You Not Tell a Lie?” (=„Tudsz nem hazudni?”) című esszé-naplómban. Közreadott formáján minimálisan változtattam, így híven tükrözi 12 évvel ezelőtti gondolkodásomat.

***

Némely UFOlógus azt állítja, hogy a kormány birtokában vannak hiteles és hivatalos UFO-jelentések, amik az ő állításaikat igazolnák.

Néhányan azt mondják, hogy a „hivatalos tudomány” van ezeknek a birtokában, de nem hozzák nyilvánosságra.

Szóval valótlan állításaikat olyan dolgokkal akarják alátámasztani, amelyeket nem lehet közvetlenül ellenőrizni, sőt, még csak meggyőződni sem lehet azok létezéséről.

Megint csak mire hivatkoznak? – Olyasmire, amit az nem tudhat, akinek érvelnek, sőt, nem is ellenőrizheti. /Nagy valószínűséggel nem is lenne mit./

Az érvek olyan területre szorulnak, ahová egyszerű embernek nincs belépése. Világos – nem létező érveket olyan helyről kell idézni, ahová nem lehet csak úgy eljutni, de meggyőzően hangzanak.

De térjünk vissza a titkolózásra.

Látjuk, hogy milyen szédületes tempóban fejlődik a tudomány. Ahogy a természet egy törvényét hasznos munkára fogtuk, vagy valamely jelenségét sikerül reprodukálni, akkor rögtön 1000-féle felhasználási mód ötlete vetődik fel, amik ellenőrzéséhez és igazolásához azonnal nekifognak.

Hogyan létezhetne a FEJLŐDÉS, ha a titkolózás szelleme uralkodna a tudományban?

Azt kell mondanom, hogy a tudományban nincs akkora titkolózás, mint ahogyan azt az UFO-tudósok felételezik.

Ezt egyszerűen az UFOlógusok terjesztették el azért, hogy megszabaduljanak attól, hogy közvetlen bizonyítékokat kérjenek tőlük számon.

***

BRAIN STORMING

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhitek-tarka-tarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr554826187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása